Inställda turneringar, DM, Silly Season & HSE/HS1s framtid?

Hej allihopa!

Ledsen att det tagit sådan tid sedan senaste inlägget. Det har varit mycket med jobb, pingis, utlandsresa till Barcelona samt lite skrivkramp. Känner att när jag väl skriver något här så vill jag få fram ett budskap, en debatt eller något annat intressant och inte bara skriva för skrivandets skull.

Nu har jag samlat på mig lite intressanta ämnen så vi kör igång direkt.

Inställda turneringar:

Säsongen har precis börjat och storklubbarna Ängby och Spårvägen har precis som vanligt haft trevliga och välskötta arrangemang. Spåret har kört Safe Transport i aug och TTEX-spelen i sept. Ängby har kört Ängbys Höstpool i sept.

När fanan nu skulle gått över till uppstickarklubbarna Norrtulls SK (Norrtullsslaget) och Hammarby (Hammarbydriven) så blev resultatet inställt och inställt. Detta har även debatterats lite på facebook och duktiga klass 1 spelaren Mikael Ottosson är en utav flera som skrivit om detta och fått svar ifrån Max/Norrtull ”Vår tävling ställdes in på grund av problem med tider i hallen” medan Hammarby har förklaringen att förbundet inte meddelat vilken helg Hammarby fick.

Exakt varför Norrtull ställer in vet jag inte men när det gäller Hammarby så var jag (med flera, b.la en representant ifrån Hammarby) med på fördelningsmötet som alltid ligger i April månad med Mika och Thomas ifrån Stockholms Bordtennisförbund och där stod det klart vilka helger alla fick för sina arrangemang. Sen missade förbundet att lägga ut datumet på sitt generalprogram i augusti (den kom in i september) men bokningen av hallen och allt sådant var grönt.

Jag vet att det är krävs mycket jobb för att arrangera en turnering och det är jättebra att även mindre klubbar gör det så inte allting ligger på jättarna Spåret och Ängby. Men det får inte vara såhär struligt i början på säsongen med två inställda tävlingar. Vi har ett kompetent förbund med Mika i spetsen som kunde ha löst åtminstone en av dessa två inställda turneringar om bara ett samtal eller ett mail skickades i somras…

Jag satt även med på det stora kommunfördelningsmötet i maj när det gäller idrottshallarna i Stockholm som representant ifrån Korpen med Stockholms Handbollsförbund, Stockholms Basketförbund, Stockholms Innebandyförbund o.s.v och där kan jag intyga att Mika gör ett bra jobb när det gäller att föra Bordtennisförbundets talan om hallarna. Han har bra dialog med kommun och övriga förbund så nästa gång det strular så får inte klubbarna tveka att ta hjälp ifrån förbundet.

Stora frågan är när Stocksund ska arrangera tävlingar. Vi är många som väntar!

DM

Inbjudan till DM finns nu ute på stbtf.se. Tävlingen går helgen 9-10 Nov i Brännkyrkahallen och jag hoppas verkligen vi får många deltagare i både ungdomsklasserna och herrsingeln. Just Herrsingeln har ju varit under all kritik under några år med klent deltagarantal. Nu vet jag att förbundet har sänkt startavgiften från 200kr till 160kr vilket jag tror kan ge en viss effekt. Det finns nästan 100st klass E- klass 2 spelare i Stockholms län. Skulle vara så kul om iallafall 40-50st dök upp, krydda det med lite klass 3 spelare så blir det en fantastiskt tävling med runt 64 starter, vad tror ni om det?


Silly Season

Även fast vi är inne i början på oktober så är inte Silly Season över. Det sker fortfarande mycket på transfermarknaden.
Här kommer några notiser ifrån senaste tiden:

David Gerby (-94) lämnar Ängby SK som spelare (tror han är kvar som tränare) och återvänder till moderklubben Ekerö där han även varit tränare under ett par år. Detta är en mycket skicklig tränare som inte så många känner till, kan dock lägga ett gott ord om David. Som spelare kommer han nu hjälpa Ekerö mot serieseger i Div 6 och med ytterligare någon spelare på Davids nivå så bör de kunna gå raka vägen till Division 3. Hörde rykten om att Erik Ekberg ev. också var på G till Ekerö.

Niklas Molin (-83) min gamla träningskompis är påväg mot comeback efter nästan två års uppehåll. Klar för Bajens B-lag i Division 3. Kul!

Jonathan Thimon (-01) Lämnar Hammarby för Spårvägen. Stora ungdomsövergångsbomben måste jag säga. Thimon som tillhör yttersta Sverigeeliten för 01:or och Hammarby satsat mycket och även gett honom chansen i A-laget i Div 2 (som dock är alldeles för tuff nivå för Jonathan).

Mattias Ekwall och Carl-Johan Karlsson från Täby till Hammarby. Synd för Täby som verkar ha stora problem, stod något på deras hemsida att klubbens existens är på spel. Vilka får de ihop i deras A-lag i Div 4? Kul för Hammarby som ökar på deras redan stora saldo på klass 3 spelare.

Michael Pettersson (-86) Lämnar moderklubben VIK-47 för Golden Kista som satsar på serieseger i Div 5. Golden gör en intressant satsning! Hoppas deras ungdomsverksamhet kan blomstra och de kan få ut ungarna på tävlingar. Då kan denna klubben bli att räkna med på sikt. Robert Pettersson lämnar Golden för Hysingsvik SK, Michael kommer fylla hans plats med råge.

Tommy Meyer (-62) Lämnar Hammarby för att åker gå till Österåker. Hade en jobbig första sammandragshelg med Österåker i Division 3. Men vi som känner Tommy vet hans högsta nivå och han kommer bli bättre under säsongen.

Fredrik Nordahl (-91) Från Tyresö till Hammarby. Fredrik gör comeback efter två års uppehåll, spelade senast i Division 1 med Tyresö och är nu bäst i Hammarby. Spelar dock lite märkligt inte i A-laget utan i deras B-lag i Division 3. Är en pluskvotare i Division 2 om man plockar upp honom dit.

Robert Eriksson (-70) Från Norrtulls SK till Solna (Huvudsta). Gör en ny säsong i Division 3 efter jumboplatsen med Vasastan ifjol. Huvudsta fick dock en tung öppning och ligger precis ovanför strecket. Kan Robban rädda dem kvar?

Johnny Slätt (-76) Lämnar Hammarby för att åter gå till Segeltorp. Ska på pappret vara given 4:e gubbe i deras A-lag i Division 3. Blev dock inte uttagen till premiärtruppen då Dixon & S.Angebrant fick chansen istället. Får han chansen kommer han kunna ta en del matcher och hjälpa torpet i toppstriden.

Thomas Beckman (-65) Lämnar Tullinge för Stocksund. Kan vara sista och avgörande pusselbiten så Stocksund vinner Division 2. Stocksund har en imponerade seniorbredd nu

Harri Hanski (-72) Lämnar Norrtull SK för Spånga. Kommer gå otroligt bra i Division 4 och med honom i laget tror jag Spånga går upp. Hade dock en misslyckad säsong i Division 3 ifjol, bör lyckas bättre nästa säsong om han får upp Spånga.

Jag stoppar där då dessa övergångar är senast nytt. Går att skriva ännu mer annars. Det händer verkligen saker i Stockholmspingisen och det är positivt!

Avslutningsvis vill jag beröra HSE/1 framtid..

Jag citerar Mikael Ottosson vidare Västerås hade 4 deltagare både i klass ett och Elit idag. I Linköping var det elva i elit och då endast två klass ettor och resten lägre klassade. Dessutom var klass ett inställt pga för få deltagare. Nästa helg är det sex deltagare i öppna klassen i Tyresö”

Detta är givetvis inte bra! Håller elitklassen och klass 1 på väg att dö ut på mindre tävlingar? I de större tävlingarna är de inga problem men såhär har de inte sett ut förut på de mindre tävlingarna. Hoppas detta bara är en tillfällighet.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Inställda turneringar, DM, Silly Season & HSE/HS1s framtid?

  1. Max A skriver:

    Som jag skrev på FB kring vår tävling.

    Vi hade istället för en tävling ett ungdomsläger med över 30 deltagare. Anledning till att vi inte hade en tävling var att vi inte fick sanktion på fredagen eller halva söndagen pga krock med handboll och basket. Då det är mycket jobb med en tävling så valde vi att inte genomföra den och istället ha ett superbra läger istället. Så för oss är det verkligen inget som varken StBTF eller vi själva hade kunnat påverka.

  2. sankan skriver:

    Som vanligt skarpa iakttagelser och vettiga synpunkter. Sorgligt med de inställda tävlingarna och dåliga deltagandet. Västeråsmästerskapen i helgen var dock rätt bra på lördan men tyvärr tunt på söndan.

  3. sankan skriver:

    Tycker också man kan lyfta en positiv iakttagelse i Stockholm. Det har kommit betydligt fler duktiga ungdomar ända från div 2 till 5 jämfört med några år sen. Samma sak på tävlingar. Eller så är det kanske jag som blir sämre 🙂

  4. Smutt skriver:

    Jag tror du menar Erik Ekberg som är klar för Ekerö.

  5. Max A skriver:

    sankan.
    Många duktiga ungdomar i Stockholm för tillfället. Inte bara en annan som blir sämre utan faktiskt dom som är riktigt vassa och väldigt många.

  6. AB skriver:

    Hallbristen är ett stort problem. StBTF borde ta täten mot kommunen för att få ytterligare en hall i Liljeholmen. Är det någon som vet hur det går med Hammarbys hallprojekt?

Lämna en kommentar